Preparare : 40 minute
Coacere :20 minute
Porţii : 4
Ingrediente pentru aluat :
140g făină albă
50g făină de hrişcă
50g unt rece, tăiat cuburi
1 ou
1/2 linguriţă sare
3 linguri apă rece
2 linguri busuioc verde, tocat mărunt
2 linguri pătrunjel verde, tocat mărunt
2 linguri de arpagic verde, tocat mărunt
Ingrediente pentru topping :
50g brânză de capră maturată
50g ricotta
4 felii prosciuto
Mod de preparare :
1. Într-un bol mare sau în recipientul maşinii de făcut pâine, cerneţi ambele tipuri de făină cu sarea.
2. Adăugaţi untul tăiat cuburi şi amestecaţi-l/mixaţi-l cu făina, până când obţineţi un amestec sfărâmicios. Adăugaţi ierburile, oul şi apa şi amestecaţi până când obţineţi un aluat bine legat şi omogen. Frământaţi-l uşor pentru 1-2 minute, apoi daţi-l la frigider pentru 30 de minute.
3. După ce aluatul s-a răcit, întindeţi-l pe o suprafaţă pudrata cu făină, şi daţi-i o formă circulară, subţire (1cm grosime).
4. Preîncălziţi cuptorul la 180C. Ungeţi aluatul cu ricotta şi presăraţi brânza de capră, apoi puneţi feliile de prosciutto. Coaceţi flat bread-ul pentru 15-20 minute sau până când marginile se auresc.
Nota 1 : arpagicul verde se poate înlocui cu 1/2 şalota mică, albă. tocată mărunt.
Nota 2 : făina de hrişcă poate fi înlocuită cu făină albă.
fotografie şi text: Gabriela Iancu, reteta publicata in numarul 3 al revistei Millesime
NO COMMENT