[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1486387490232{padding-top: 25px !important;padding-bottom: 25px !important;}”][vc_column_text]Bine aţi venit la „millesime.ro“. Vă recomandăm să citiţi termenii şi condiţiile înainte de a utiliza site-ul şi de a comenta. Continuând pe site-ul nostru sunteţi responsabili de respectarea acestor termeni şi condiţii. Ne rezervăm dreptul de a schimba termenii şi condiţiile în viitor. Noi funcţionalităţi, opţiuni şi secţiuni vor fi adăugate de către noi respectând termenii şi condiţiile. Versiunea actualizată a Termenilor şi Condiţiilor poate fi vizualizată mereu la această adresă.

 1. Definiții

 

Utilizator – orice persoană care vizitează site-ul millesime.ro

Client – persoană fizică / persoană juridică care efectuează o Comandă.

Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Cumpăratorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client/Cumparător și istoricul Cumpărătorului în Site (Comenzi, facturi fiscale, garanții bunuri, etc.).

Produse și Servicii – orice produs sau serviciu menționat în Comandă, care urmează a fi furnizate de catre Vânzător, Clientului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vanzător și Client prin care Clientul iși exprimă intenția de a achiziționa anumite Produse și Servicii și să facă plata acestora.

Vanzător – S.C. Exeget Consulting S.R.L. având următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare RO6455516, înregistrata la Registrul Comerțului cu nr. J05/4000/1994, cu sediul pe str. Roman Ciorogariu nr. 49

Contract – o Comanda confirmată de catre Vanzător, prin care Vanzătorul este de acord să vandă și să livreze Produsele și Serviciile iar Clientul este de acord sa achiziționeze, să primească și să facă plata acestor Produse și Servicii.

Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

 

 1. Drepturi de proprietate intelectuala

 

Conținutul site-ului millesime.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea S.C. Exeget Consulting S.R.L. și a furnizorilor săi și este aparat de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de legile privind proprietatea intelectuală și industriala. Folosirea fara acordul S.C. Exeget Consulting S.R.L. a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare. Millesime.ro si logo-ul său sunt marci înregistrate ale S.C. Exeget Consulting S.R.L.

S.C. Exeget Consulting S.R.L. poate oferi Utilizatorului/Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisă, un anumit conținut al site-ului. Acest acord se aplică strict pentru conținutul/conținuturile definite, pe o perioada stabilită în acord și doar pentru persoana/persoanele cărora li s-a permis utilizarea acestor conținuturi, fără a putea utiliza alte conținuturi ale site-ului millesime.ro.

Utilizarea pe millesime.ro a oricarui nume de marca înregistrată nu constituie reclamă pentru compania respectiva. Millesime.ro nu iși asumă responsabilitatea și nu poate fi învinuită pentru pagubele apărute prin folosirea conținutului site-ului.

 1. Comanda

Prin finalizarea Comenzii Cumpăratorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declară de-acord ca un reprezentant millesime.ro sa îl contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de către Părți (e-mail/telefon) pentru confirmarea personală a Comenzii.

Millesime.ro poate refuza o Comandă în urma unei notificări prealabile adresate Clientului, fără a exista obligații între părți și fără ca o parte sa poată pretinde daune, pentru următoarele situații:

 • eșuarea / invalidarea tranzacției online;
 • neacceptarea de catre banca emitentă a cardului Clientului / a tranzacției;
 • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
 • activitatea Clientului poate produce daune site-ului millesime.ro /partenerilor;
 • livrari consecutiv eșuate;
 • alte motive obiective: în cazul în care Clientul nu garantează ca modul de plată este valid și că nu este obținut printr-o metodă frauduloasă sau există suspiciuni cu privire la modalitatea de plată.

Contractul se consideră încheiat între Client și millesime.ro în momentul primirii de către Client de la millesime.ro, prin intermediul postei electronice și/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzi.

În cazul în care un Bun și/sau Serviciu comandat de catre Client nu poate fi livrat de către Millesime.ro, ne obligăm să informăm Clientul asupra acestui fapt și sa returnăm în contul Clientului contravaloarea Bunului și/sau Serviciului, în termen de maxim 14 zile de la data la care Millesime.ro a luat la cunoștința acest fapt sau de la data la care Clientul și-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.

 1. Reduceri

Orice cupon de reducere in valabilitate va aplica reducerea aferenta doar la produsele care nu sunt subiectul unei alte promotii sau reduceri.

 1. Livrare

Vânzătorul se obligă să livreze Bunurile către Cumpărator prin posta sau curier in functie de cum a fost specificat de catre client.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

Vânzatorul va efectua livrarea Bunurilor și Serviciilor numai pe teritoriul României.

 1. Înregistrarea

Pentru crearea unui cont pe site-ul millesime.ro, Utilizatorul este obligat să folosească o adresă de e-mail validă.

Millesime.ro permite doar înregistrarea persoanelor care au vârsta de minim 18 ani.

Millesime.ro poate refuza cererea de înregistrare a Utilizatorului în situațiile în care constată că acesta a utilizat informații neconforme cu realitatea sau folosește serviciile într-un mod neconform cu uzanțele normale.

 1. Prețul

Prețul final plătit de Client este format din prețul produsului + cheltuielile de expediție și/sau încasare aferente. Prețurile de livrare sunt detaliate pe site.

Toate prețurile aferente produselor și serviciilor comercializate prin intermediul site-ului millesime.ro sunt exprimate in Lei si conțin T.V.A.

 1. Facturare și plată

Prețurile Bunurilor și Serviciilor afișate în cadrul site-ului www.millesime.ro includ T.V.A. conform legislatiei în vigoare.

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vanzătorul va emite catre Client o factura pentru Produsele și Serviciile livrate, obligația Clientului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Plata se poate face prin ramburs, SMS sau prin plata cu cardul.

 1. Confidențialitate

Informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător/Client Vânzătorului, vor rămâne în proprietatea Vânzătorului.

Atunci când un Utilizator iși creează un cont pe millesime.ro, va primi comunicări comerciale din partea millesime.ro doar în măsura în care și-a dat consimțamantul expres, selectând opțiunea corespunzătoare.

Datele colectate cu privire la newslettere și alerte sunt confidențiale. Millesime.ro va putea selecta Utilizatorii cărora le va trimite newslettere și alerte.

Nici o declarație publică, promovare, comunicat de presă sau orice alt mod de dezvaluire către terțe părți nu va fi făcută de Cumpărător/Client cu privire la Comandă/Contract fără consimțămantul prealabil scris al Vanzătorului.

 1. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, EXEGET CONSULTING S.R.L. are obligația de a administra în condiții de sigurantă și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Scopul colectării datelor este: informarea utilizatorilor / clienților (Cumpărătorilor) privind situația contului lor de pe millesime.ro, informarea utilizatorilor/clienților privind evoluția și starea comenzilor, evaluarea produselor și serviciilor oferite, activitați comerciale, de promovare a produselor și serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piața, de statistică, de urmarire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul consumatorului. Informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchet, Poliție, Instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a va adresa justiției. Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor cu excepția situațiilor prevăzute de lege. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteți adresa o cerere scrisă, datată și semnată la adresa: Oradea, Str. Roman Ciorogariu nr. 49.

 1. Retur produse

Echipa millesime.ro face toate eforturile pentru a se asigura că produsele livrate și serviciile noastre sunt de cea mai înaltă calitate. Specialiștii noștri selectează cu atenție și pasiune fiecare vin oferit în magazinul nostru online, iar stocarea și sistemul de împachetare inovativ ți inteligent, care protejează vinul împotriva șocurilor sau a temperaturilor nefavorabile, asigură păstrarea și transportul in condiții optime pentru a menține calitatea produselor până când ele ajung la dumneavoastră. Totuși, dacă există probleme cu produsele comandate și doriți să le returnați, vă rugăm să ne contactați pe email la adresa office@millesime.ro și vom face tot posibilul pentru a remedia situația.

 1. Forță majoră

Niciuna dintre parțile contractuale nu poate fi trasă la raspundere pentru neexecutarea (total/parțial) sau executarea cu întarziere a obligațiilor sale, dacă acestea au fost cauzate de forță majoră. Parțile iși vor aduce la cunoștița de îndată cazul de forța majoră și vor lua toate măsurile necesare în vederea limitării consecințelor evenimentului.

Dacă în termen de 15 zile evenimentul de forța majoră nu încetează, părțile au dreptul de a denunța unilateral contractul fără pretinderea de daune-interese.

Forța majoră va fi probată conform legii.

 1. Raspundere

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de catre Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea acestora.

Prin crearea și utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul își asumă raspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parola) și pentru gestionarea accesării Contului, și, în masura permisă de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulată prin intermediul Contului său.

Prin crearea Contului și/sau utilizarea Conținutului și/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul accepta în mod expres și fără echivoc Termenii și condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului, existentă la data crearii Contului și/sau utilizarii conținutului și/sau la data plasării Comenzii.

Ulterior crearii Contului utilizarea Conținutului echivaleaza cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor și Condițiilor Site-ului și/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor și Condițiilor Site-ului.

Termenii și Condițiile Site-ului pot fi modificați oricând de către Rewine, aceștia fiind opozabili Clienților / Utilizatorilor/ Cumpărătorilor de la data afisării în Site. Acceptarea Termenilor și Condițiilor Site-ului se confirmă prin bifarea checkboxului corespunzător din Site și/sau prin trimiterea Comenzii și/sau prin efectuarea unei plăti online.

 1. Soluționarea conflictelor

Contractul va fi guvernat și interpretat în conformitate cu legea româna. Orice conflict apărut între millesime.ro și Clienți va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, prima cale de soluționare este medierea, în condițiile legii, iar dacă aceasta eșuează se apelează la instanțele românești competente de la domiciliul Clientului.

Newsletter – politică și procedură dezabonare

Millesime.ro nu va folosi, vinde sau inchiria oricare date furnizate de client sau abonat la newsletter unei terțe părți și se angajează să păstreze confidențialitatea deplină a acestor date.

Orice e-mail primit din partea Millesime.ro este insotit de un disclaimer similar cu cel de mai jos și conține instrucțiuni simple pentru dezabonare:

“Pentru ca intelegem si apreciem intimitatea D-voastra ne cerem scuze daca acest mesaj a ajuns din greseala la dvs. iar daca doriti sa nu mai primiti mesaje publicitare in viitor sau articole de interes in productia publicitara va rugam sa dati click pe linkul de dezabonare aflat mai jos, sau sa trimiteti un mesaj cu subiectul DEZABONARE la adresa office@millesime.ro. Va multumim anticipat pentru intelegere!”

“In conformitate cu legea 365/2002 privind comertul electronic, acest mesaj nu este si nu poate fi considerat SPAM, deoarece:

– contine datele necesare de identificare;

– acceptarea de primire a ofertei nu va implica financiar

– adresa d-voastra de e-mail a fost gasita fie pe un site public, fie intr-un ghid de afaceri, fie in adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor intalniri de afaceri;

– acest mesaj va este adresat cu scopul de a va invita sa beneficiati de serviciile companiei noastre si va este transmis in dorinta de a va tine la curent cu cele mai noi si mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi”

 

Reguli privind comentariile pe site.

Obligaţiile membrilor „millesime.ro“

Nu aveţi voie să distribuiţi sau să promovaţi orice material defaimator, obscen, pornografic, abuziv sau în toate condiţiile ilegal. Citind şi acceptând aceşti „Termeni şi Condiţii“ vă luaţi angajamentul că nu veţi ameninţa sau abuza verbal alţi membri ai site-ului, nu veţi folosi limbaj defaimator şi nu veţi deranja discuţiile prin mesaje repetitive, mesaje fără rost („off topic“) sau mesaje de tip spam. De asemenea, nu veţi promova în comentarii propriul site. Orice astfel de comportament va fi sancţionat prin ştergerea comentariului.

Folosiţi un limbaj respectuos. Comunitatea „Millésime“ se doreşte a fi un exemplu, iar o comunitate se dezvoltă doar în jurul unui comportament plăcut. Vă recomandăm să nu folosiţi limbaj care discriminează pe bază de religie, naţionalitate, gen, preferinţe sexuale, vârstă, regiune, etnie sau handicap. Limbajul plin de ură este supus unor reguli stricte pe site-ul nostru, iar folosirea acestui tip de discurs vă poate aduce excluderea din comunitatea „Millesime“ şi de pe site.

Dezbateţi, nu atacaţi. Într-o comunitate care se va baza pe opinii, preferinţe şi discuţii, este normal să existe dezacorduri. „Millesime“ vă încurajează să discutaţi liber, activ, incisiv, dar să nu atacaţi fără motiv sau fără argumente.

Responsabilitatea membrilor comunităţii „millesime.ro“

Sunteţi responsabili pentru comentariile postate pe site-ul nostru şi pentru consecinţele publicării acestora. De asemenea, orice legătură externă sau orice conţinut care vă aparţine (user-generated content) trebuie să se supună unor reguli. Orice persoană care ne trimite anumite materiale (fotografii, filmuleţe, declaraţii şi poveşti de la un eveniment) garantează faptul că deţine drepturile de folosire ale acelui material. „Millésime“ este scutită de responsabilitate în cazul în care aceste materiale nu respectă drepturile de autor ale celor de drept.

Orice utilizator al site-ului este responsabil pentru publicarea unor materiale ilegale, pornografice sau discriminatorii şi îşi asumă responsabilitatea asupra lor. „millesime.ro“ nu va accepta asemenea materiale sau comentarii pe site, iar utilizatorii îşi pot pierde dreptul de a fi membri dacă trimit sau postează astfel de materiale.

Prevederi finale

Site-ul nostru este disponibil oricui. Nu garantăm că site-ul nostru va funcţiona neîntrerupt sau fără eroare, dar ne vom asigura ca acest lucru să se întâmple cât mai rar. Pot fi întârzieri, omisiuni, întreruperi sau informaţii lipsite de acurateţe. Nu garantăm Millésime absolut, ci vom face tot posibilul ca informaţiile prezentate să fie corecte, iar dacă aflăm că acestea sunt eronate, vom corecta şi vom menţiona greşeala.

Ne vom asigura că site-ul nostru şi materialele descărcate de pe el nu vor conţine viruşi informatici de orice fel, dar ne vom da toată silinţa ca acest lucru să nu se întâmple.

Site-ul „Millésime“ este o platformă de ştiri şi opinii. Nu este o enciclopedie şi nu trebuie folosita ca atare. Orice informaţie citită pe platforma noastră trebuie verificată într-o sursă originală. Din acest motiv, toate informaţiile privind cotele de piaţă, predicţii economice sau sfaturi practice, trebuie verificate într-o altă sursă pentru autentificarea informaţiilor noastre. Ne vom asigura că ceea ce publicăm este corect, dar nu recomandăm nimănui să se bazeze pe o singură sursă.

Abonamente

Toate preţurile afişate pe site sunt exprimate în lei şi includ TVA.

Livrarea se face la adresa indicată de dumneavoastră. Adresa de livrare poate fi modificată pe parcursul derulării abonamentului, la solicitarea abonatului.

Abonamentele plătite prin sistemul online pot fi livrate doar pe teritoriul României.

Pentru informaţii şi/sau reclamaţii privind livrarea abonamentului, vă rugăm să ne contactaţi prin e-mail: office@millesime.ro

Datele personale furnizate de dumneavoastră nu vor fi făcute publice sau comercializate către terţe părţi.

Informaţii legale

Conţinutul acestui site (descrieri, caracteristici, imagini, preţuri, forma de prezentare etc.) nu poate fi reprodus sau utilizat fără acordul în scris al proprietarului acestui site.

Termenii şi condiţiile prezentate respectă reglementările legislative aflate în vigoare:

 1. Legea Nr. 365/2002, privind comerţul electronic, publicată în Monitorul Oficial nr. 483 din 5 iulie 2002;
 2. Legea Nr. 193/2000, privind clauzele abuzive , publicată în Monitorul Oficial Nr. 560/2000;
 3. Ordonanţa Nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, publicată în Monitorul Oficial nr. 212 din 28 august 1992;
 4. Ordonanţa Nr. 130/2000 (actualizată până la data de 12 ianuarie 2004) privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă, publicată în Monitorul Oficial nr. 57 din 31 ianuarie 2003.

S.C. Exeget Consulting S.R.L., editor al revistei Millésime şi al site-ului millesime.ro îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu Legea română.
În cazul tentativei de utilizare frauduloasă a sistemului de achiziţii online cu plata prin intermediul cardurilor bancare, Millésime va întreprinde toate demersurile necesare cerute de organele abilitate şi va furniza datele cerute de către autorităţi.

Pe site-ul www.millesime.ro, utilizatorul este responsabil pentru toate activităţile care survin prin accesarea contului şi parolei personale. S.C. EXEGET CONSULTING S.R.L. nu poate fi făcută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenţei utilizatorului privind securitatea şi confidenţialitatea contului şi parolei sale.

Datele personale ale utilizatorului vor putea fi folosite de către S.C. EXEGET CONSULTING S.R.L. numai în scopul declarat al acestui site. Informaţiile din contul de înregistrare, precum şi datele din formularul de comandă vor fi folosite pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, informări despre eventualele promoţii, etc.

Datele personale vor putea fi însă transmise autoritatilor în drept să verifice tranzacţiile comerciale sau altor autorităţi în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]