Preparare: 40 minute | Coacere: 20 minute | Porţii: 4
Ingrediente
Pentru aluat:
140g făină albă
50g făină de hrișcă
50g unt rece, tăiat cuburi
1 ou
1/2 linguriță sare
3 linguri apă rece
2 linguri busuioc verde, tocat mărunt
2 linguri pătrunjel verde, tocat mărunt
2 linguri de arpagic verde, tocat mărunt
Pentru topping:
50 g brânză de capră maturată
50 g ricotta
4 felii prosciutto
Mod de preparare:
- Într-un bol mare sau în recipientul mașinii de făcut pâine, cerneți ambele tipuri de făină cu sarea.
- Adăugați untul tăiat cuburi și amestecați-l/mixați-l cu făina, până când obțineți un amestec sfărâmicios.
- Adăugați ierburile, oul și apa și amestecați până când obțineți un aluat bine legat și omogen. Frământați-l ușor pentru 1-2 minute, apoi dați-l la frigider pentru 30 de minute.
- După ce aluatul s-a răcit, întindeți-l pe o suprafață pudrata cu făină, și dați-i o formă circulară, subțire (1cm grosime).
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți aluatul cu ricotta și presărați brânza de capră, apoi puneți feliile de prosciutto. Coaceți flat bread-ul pentru 15-20 minute sau până când marginile se auresc.
Nota 1: arpagicul verde se poate înlocui cu 1/2 șalota mică, albă, tocată mărunt.
Nota 2: făina de hrișcă poate fi înlocuită cu făină albă.
Fotografie și text: Gabriela Iancu.
Rețeta publicată în numărul 3 al Revistei Millésime.
NO COMMENT