READING

Merano Wine Festival 2017

Merano Wine Festival 2017

Ajuns la cea de a 26-a editie, Merano Wine Festival este deja un nume consacrat in randul expozitiilor de vinuri, devenind un reper al calitatii si rafinamentului in acest domeniu datorita selectarii doar a producatorilor de top si a ambiantei deosebite.

Festivalul este organizat de compania Gourmet’s International condusa de dl. Helmuth Köcher, care detine in acelasi timp calitatea de fondator si manager al European Gourmet Academy, care pregateste profesionisti in domeniul food&wine.

In mod traditional, festivalul are si o parte gastronomica, atat de prezentare, degustare si chiar vanzare de delicatese alimentare tipic italiene, cat si o zona de gatit, unde cei intersati pot asista si degusta felurile de mancare gatite de celebri chefs italieni sau de maestri locali.

Merano Wine Festival are loc la inceputul lunii noimebrie a fiecarui an, expozitia de vinuri se desfasoara la Casa de cultura din Merano (Meran Kurhaus), o cladire impresionanta in stil art nouveau, iar evenimentele gastronomice in alte locatii din centrul orasului.

Spre deosebire de alte expozitii cunoscute din lumea vinului, Merano Wine Festival are un caracter mai putin comercial, ci de prezentare, cunoastere si impartasire a experientelor producatorilor de vin, profesionistilor in domeniu si consumatorilor.

Tot spre deosebire de alte expozitii importante, participarea producatorilor se face pe baza de invitatie, organizatorii selectand doar producatori de top, care isi prezinta cele mai bune vinuri, millesimato-urile si riserva-urile cu vechime de 10 ani fiind prezente obisnuite.

EDITIA 2017

Merano Wine Festival 2017 a avut loc in perioada 10 – 14 Noiembrie 2017, prima zi fiind rezervata exclusiv profesionistilor din domeniul horeca, zilele doi si trei find dedicate evenimentului principal si masterclass-urilor, ziua a patra fiind rezervata, in special, noilor producatori invitati si evenimentelor gourmet, iar ziua a cincea evenimentului Catwalk champagne.

Cateva date statistice de la Editia 2017:

  • peste 10.000 de participanti (incluzand vizitatorii)

  • peste 450 de producatori de vinuri, in marea majoritate italieni

  • peste 200 de producatori alimentari, in zona culinara

  • peste 40.000 de vinuri si produse alimentare

  • 20 de chefs la evenimentele culinare organizate cu ocazia festivalului

  • 200 de champange de la peste 80 de producatori francezi la evenimentul Catwalk champagne

  • 16 masterclass-uri (Bolgheri, Roederer, Toscana, Trentodoc, Grand Cru of Bordeaux, etc)

Palazzi IGT 2015 crama Tenuta di Trinoro este castigatorul titlului de cel mai bun vin de la Editia 2017 (din cele 25 de vinuri selectate la categoria Platinum wines 2017).

Luis Haller, chef cu stea Michelin este castigatorul Goodio Award 2017 pentru gastronomie.

Editia urmatoare a Merano Wine Festival va avea loc in perioada 9-13 Noiembrie 2018.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.