READING

International Wine Contest Bucharest se pregătește...

International Wine Contest Bucharest se pregătește de ediția 2017

O nouă ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti (IWCB) se va desfăşura în perioada 25-28 mai 2017 la Bucureşti.

Sub înaltul patronaj al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), unul din cele mai importante concursuri de vinuri din Europa de Est, International Wine Contest Bucharest (IWCB), se pregăteşte cea de-a XIV-a ediţie, după ce, începând cu anul 2016, a fost acceptat în „superliga” Fedetaţiei Marilor Concursuri Internaţionale de Vinuri şi Băuturi Spirtoase – VINOFED.

Ca o primă noutate, în 2017, fiecare comisie de jurizare va fi formată din 7 juraţi, nu din 5 ca în majoritatea concursurilor, iar din cei 7, 4 vor fi specialişti străini.

Înregistrarea probelor se va face, pentru al doilea an consecutiv, fără taxă pentru producătorii de vinuri, iar degustătorii evaluatori români vor fi desemnați cu autoritate de către Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), astfel se asigură securizarea probelor şi parcurgerea corectă a tuturor procedurilor impuse de regulament.

Un alt element de noutate este reprezentat de sincronizarea cu noile tendinţe mondiale și anume introducerea spre evaluare a vinurilor „eco” în grupe distincte.

Datorită numărului mare de înscrieri din anii precedenți  IWCB este considerat ca fiind principalul instrument de calibrare și comunicare pentru piața vinului din această parte a globului.

Un concurs de asemenea calibru atrage atenţia asupra României, cu efecte imediate de imagine, dar şi economice.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.