READING

Incendiile de vegetație pun în pericol viile din A...

Incendiile de vegetație pun în pericol viile din Africa de Sud

Focuri devastatoare s-au răspândit în zona viticolă Western Cape din Africa de Sud, cauzând pagube însemnate viilor și cramelor din regiune. Primele focuri au apărut în data de 3 ianuarie amenințând cramele Vergelegen, Morgenster și Lourensford; un alt incendiu provocând pagube însemnate la producătorul Dal Josafat din regiunea Paarl. Vântul neobișnuit de puternic, cu o viteză de peste 95 km/h, precum și vegetația uscată au îngreunat eforturile pompierilor de a controla incendiul. Astfel că noi focare au fost raportate în Peninsula Cape, aproape de zona viticolă Constantia. Peste 625 de incendii au fost raportate doar în cursul unei săptămâni și asta doar în regiunea Cape Town. Oficiali din cadrul Ministerului Mediului spun că este posibil ca incendiile să apară pe tot parcursul următoarelor două luni. Seceta și vegetația uscata fiind condiții propice pentru propagarea flăcărilor.

Și viile din regiuni consacrate cum ar fi Vergelegen, au fost afectate. O fermă veche de peste 300 de ani de la crama Druk My Niet a fost distrusă. La aceeași producător au fost afectate și aproximativ 20 de hectare de vie.

Producătorii se tem că recolta 2017 va fi grav afectată. Căldura prea mare, focul și fumul au făcut și încă fac pagube semnificative.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.