READING

Cea mai mică recoltă de 30 de ani încoace, spun vi...

Cea mai mică recoltă de 30 de ani încoace, spun viticultorii francezi

Franța raportează una dintre cele mai mici recolte de struguri din ultimii 30 de ani. Fapt datorat în principal vremii capricioase din multe părți ale țării. Îngheț, grindină, putregai și chiar incendiile au dat bătăi de cap viticultorilor francezi în 2016. Se prognozează că recolta anului 2016 va da totuși circa 43,2 milioane de hectolitri de vin, adică circa 5,76 miliarde de sticle de vin. Cantitatea este mai mică cu 10% decât în 2015 și cu 6% mai mică decât media ultimilor 5 ani.
În Burgundia au fost cele mai scăzute temperaturi din 1981 încoace, unii viticultori pierzând chiar și 90% din recolta din 2016. Au fost totuși și vii din regiune care au scăpat nevătămate. Champagne și Valea Loarei au fost de asemenea afectate de îngheț.
Bordeaux pe de altă parte este o regiune care a avut un an favorabil. Producția a fost mai mare cu circa 7%, iar recoltarea a avut loc în condiții excelente.
În mai multe țări recolta a fost afectată anul trecut. Argentina și Chile fiind doar două exemple. Acestea au fost grav afectate de El Niño.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.